A Bomo Art csapata

A Bomo Art Budapest név mögött kiváló, lelkes munkatársak alkotta kézműves manufaktúra áll, akik együttes erővel tesznek meg mindent a célért: szorosabbra fűzni ember és könyv kapcsolatát, felébreszteni az alvó alkotásvágyat. A Bomo Art csapat szeme előtt folyamatosan az a törekvés lebeg, hogy szép, színvonalas termékeikkel kivételes örömet szerezzenek a leendő naplótulajdonosoknak.

A Régiposta utcában található üzlet 2000 óta várja a papír és bőr kedvelőit. A kínálatot akkor naplók, csomagolópapírok, képeslapok, fotóalbumok alkották, azóta pedig receptes könyvekkel, különböző méretű telefonregiszterekkel, más méretű naplókkal és praxinoszkóppal bővült a választék/repertoár. A minőségi marhabőrnek, vízjeles papíroknak köszönhetően pedig sokkal exkluzívabbak lettek a termékek.

A Bomo Art Budapest nemcsak elnevezésében és székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem papírjain is visszaköszönnek Budapest jellegzetességei. Megjelenik például az Opera, a Gresham-palota, Várkert Bazár és még megannyi más csodás fővárosi épület apró részlete, s a város térképe is az ívek díszévé vált. A boldog békeidők hangulatát idézik a régi plakátok, képeslapok, kották motívumai, valamint a hazánk nagy művészeivel büszkélkedő papírok is.

Boldizsár Károly, a Bomo Art Budapest alapítója, gyerekkora óta a papír szerelmese. Mikor egy nyomdában beleszippantott a címkék, cetlik összetéveszthetetlen illatába, megérintette valami. Véletlenek sorozata után végül szakmailag is a papírok világába csöppent, s a mai napig megdobban a szíve, mikor kikerül a nyomdából egy-egy frissen kinyomott Bomo csomagolópapír. Hollósi Évával 2000-ben találtak szerencsésen egymásra, aki Károly megálmodott tervei alapján életre kelti a mintákat a papíron.

Éva 2001-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán, mint grafikus művész. Mindig vonzotta a nosztalgikus, századfordulós hangulat, a régi illusztrációk szeretete, ugyanaz, ami a Bomo Art ízlésvilágát is meghatározza. A képeslapok és csomagolópapírok eredetijei akvarell technikával és akvarellceruzával készülnek. Az elhivatottsággal és odaadással végzett  közös kreatív munka gyümölcse alkotja évek óta a Bomo Art egységes arculatát.

Bomo Video