Vásárlási feltételek

 

A Bomo Art Budapest Kft. webáruházban történő vásárlás elektronikus úton interneten keresztül a www.bomoart.hu  webcímen lehetséges.  
FIGYELEM! A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel az Önök és a futárok minél nagyobb biztonsága érdekében, az utánvétes vásárlási mód szünetel. Köszönjük a megértést.
 

A bemutatott termékek

A vásárolt áruk jellemzői a konkrét árucikk információs oldalából tudható meg részletesen. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költséget. A Bomo Art Budapest Kft. az árváltozás jogát fenntartja.

Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket nem tudjuk szállítani, erről a megadott email címre értesítést küldünk. 

Mivel termékeink kézműves technikával készülnek, az azonos termékek esetében is számolni kell bizonyos minimális mértékű eltéréssel. 


Megrendelés

A rendelés elektronikusan, a Bomo Art Budapest Kft. weboldalán keresztül történhet.
Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet - függetlenül a raktárkészlettől - minden megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába. Az automatikus visszaigazolást követően tájékoztatást küldünk az elkészítés várható határidejéről. A megrendelt termékeket - raktárkészlettől függően -  10-15 napon belül kiszállíttatjuk.
A Bomo Art Budapest Kft. webáruházban a termékeknél feltüntetett ár a bruttó vételár, amely NEM tartalmazza a mindenkori szállítási költséget, ezt a rendelés véglegesítése előtt automatikusan kalkulálja rendszerünk.

Támpontként a GLS Magyarország néhány jelenlegi díjszabását adjuk meg:

  Előrefizetéssel Előrefizetéssel Utánvétel Utánvétel
Súly Budapest Vidék Budapest Vidék
0,1 - 2 Kg 1320 Ft 1320 Ft 1670 Ft 1670 Ft
3,1 - 5 Kg 1500 Ft 1500 Ft 1850 Ft 1850 Ft

A fenti összegektől eltérő lehet, amennyiben a csomagolópapír rendelését irathengerben kéri. Azonban, ha 25.000 Ft fölött vásárol, Magyarországon ingyen kiszállítjuk a megrendelést. Nemzetközi szállítás esetén pedig a 63.000 Ft-ot meghaladó rendelések szállítási költségének a felét 30 napon belül visszatérítjük. Ezek az értékhatárok a szállítási költség nélküli vételárra értendőek, és abban az esteben is érvényesek, ha a két webshopunkban közel azonos időben leadott megrendelésének szállítását összevonjuk.

Amennyiben Ön nemzetközi adószámmal rendelkezik (VAT) és áfamentesen kíván vásárolni, a rendelés leadása előtt kérjük lépjen velünk kapcsolatba a bomo.sales@bomoart. com email címen. Ezt kizárólag viszonteladói megrendelés leadásakor tudjuk figyelembe venni. Webáruházunk kiskereskedelmi forgalmat bonyolít, a rendszerben az áfa visszatérítésére nincs mód.

 

Fizetés

Magyarországi szállítás esetén az alábbi fizetési módok lehetségesek: utánvét, előre fizetés (Borgun kártyás fizetés, valamint előre utalás a megadott bankszámlaszámra), személyes átvétel esetén készpénzes és kártyás fizetés az üzletben. Banki átutalás választásánál, kérjük vegye figyelembe, hogy 5 munkanap áll rendelkezésre, az összeg kiegyenlítésére, utána a megrendelés törlésre kerül.

Utánvétes fizetés esetén a végösszeg a futár részére készpénzzel fizetendő. Minden más esetben a termékek kiszállításáról csak az összeg beérkezése után gondoskodunk.

Külföldre történő szállítás esetén: nemzetközi átutalás, Borgun bankkártyás fizetés valamint PayPal fizetés.

Azonban egyedi felirat, vakdombor nyomása esetén kizárólag előre fizetést tudunk elfogadni még személyes átvétel esetén is. Ebben az esetben az átutalásos fizetési mód sem elérhető, ezért ezeket a termékeket a rendelés leadásával egyidőben, a Borgun bankkártyaelfodói felületén bankkártyával szükséges kifizetni. 


Eladó adatai, valamint a személyes átvétel helye

Bomo Art Budapest KFT
1052 Budapest, Régiposta u. 14.
Adószám: 14338470-2-41
Bankszámlaszám: 12012156-01662608-00100008
Telefonszám/ Fax szám: +36 70 416 2470

Kiszállítás

A megrendelt termékeket - raktárkészlettől függően -  10-15 napon belül kiszállíttatjuk. A Bomo Art Budapest Kft. a megrendelt termékek kiszállítását a GLS futárszolgálattal végzi. Az ár függ a csomag méretétől, súlyától, a csomagolás módjától. Magyarországi kiszállítások esetén a futárszolgálat keddi vagy szerdai munkanapon veszi fel a csomagot, amelyről a rendszeren keresztül értesítést küldünk. A futárszolgálat szállítási ideje 1-3 munkanap.
Magyarországon kívül a szállítást szerződött partnerünk, a FedEx végzi.

A jelenlegi globális COVID-19 (koronavírus) helyzet miatt számos felvételi / kiszállítási cím átmenetileg többszörös megszorítás alatt áll, ezért késésekre számíthatnak a rendszerekben megadott tranzitidőkön túl!

Az Európán belüli FedEx Express Priority küldeményeknél a tranzitidő a felvételi/kiszállítási hely függvényében 2-3 munkanapra is változhat.

Amennyiben az adott termék a megrendelés beérkezésekor nincs raktáron, webáruházunk visszaigazolást küld a termék várható szállítási időpontjáról.
Lehetőség van a termékek személyes átvételére a Bomo Art Budapest Kft. üzletében (1052 Budapest, Régiposta utca 14.) a megrendelés visszaigazolása és vásárló előzetes értesítése után. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megvásárolni kívánt termékeket az átvételi értesítő kiküldésétől számított 10 munkanapig tartjuk az üzletünkben, utána az át nem vett megrendelés törlésre kerül, a termékek foglalását pedig feloldjuk. Amennyiben nem tudja ez idő alatt a megrendelést átvenni, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az admin@bomoart.com e-mail címen, vagy a +3670 416 2470-es telefonszámon. Ebben az esetben a megrendelt termékeket szállítási költség természetesen nem terheli.

Az Önök és a futárok minél nagyobb biztonsága érdekében, az utánvétes vásárlási mód szünetel. Köszönjük a megértést.

Webáruházunk csomagolási költséget nem számít fel a beérkezett megrendelésekre.

Csomagolópapír rendelés esetén, ha a vásárló nem kéri külön a hengerben történő szállítást, a 10 ív alatti mennyiségeket 3-szor elhajtva, borítékba csomagolva postázzuk. 
Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy.
Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a Bomo Art Budapest Kft. üzemeltetőjét kártérítési kötelezettség NEM terheli. 

Egyesített szállítás

Ha van élő rendelésed a Bomo Art Budapest Shopify oldalán (www.bomo-art-budapest.myshopify.com/), és szeretnéd, hogy a megrendelt termékeket együtt postázzuk a részedre, lépj velünk kapcsolatba az admin@bomoart.com e-mail címen (kérünk, ne felejts el a rendelési számaidra hivatkozni). Amennyiben a két különböző weboldalon tett rendelésnek az a következménye, hogy a végső kalkuláció szerint (a két rendelés tartalmának összsúlya és összeadott térfogata alapján) több szállítási költséget fizettél, mint amennyi a valós szállítási összeg, abban az esetben visszatérítjük részedre a különbözetet. Ezt a lehetőséget csak abban az esetben tudjuk a számodra biztosítani, ha a Bomo Art Budapest Shopify oldalán tett megrendelésedet követően maximum 24 órán belül jelzed ezt számunkra a fent említett e-mail címen, és a www.bomoart.hu oldalon tett megrendelésed visszaigazolt szállítási határideje még nem járt le, illetve nem kaptál még tőlünk levelet, amelyben arról tájékoztatunk, hogy rendelésedet átadtuk a futárszolgálatnak.


Garancia, szavatosság

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak. 

Vásárlástól való elállás joga

Miután a rendelés és a termék elkészültének dátumát visszaigazoltuk, 48 óráig lemondhatja megrendelését. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az admin@bomoart.com e-mail címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.

Vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Bomo Art Budapest Kft. címére (1052 Budapest, Régiposta utca 14.) Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell saját költségén gondoskodnia. Elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, az admin@bomoart.com e-mail címre bejelenteni.


Azonban a hivatkozott kormányrendelet 5. §-a szerint: „ A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;”

Ezen kitétel értelmében a Bomo Art Budapest Kft. kizárólag a dekor papírok, üdvözlőkártyák, képeslapok, ajándékkísérők, illetve a simple termékek esetében (úgy mint simple naplók, füzetboxok, gyűrűs mappák, felírótáblák) érvényesíti az indoklás nélküli elállás jogát. Minden más termék esetében - mivel azok egyedileg, a vevő választása, esetleges egyedi kérései alapján, a megrendelést követően készülnek el műhelyünkben -, kizárólag akkor érvényesíthető az elállás joga, ha annak alapja bizonyítottan a Bomo Art Budapest Kft. hibája, illetve a termék sérülten, esetleg hibásan érkezik meg a vevőhöz.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem tudja csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen visszajuttatni, webáruházunk nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

Vásárlástól való elállás esetén a Bomo Art Budapest Kft. köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.

A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a vevőnek kell viselnie.
A Bomo Art Budapest Kft csak abban az esetben téríti meg az eredeti kiszállítás költségét is a vételáron felül, ha az elállás alapja bizonyítottan a Bomo Art Budapest Kft. hibája, illetve a termék sérülten, esetleg hibásan érkezik meg a vevőhöz.

A Bomo Art Budapest Kft. webáruház követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.    

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A felelősség korlátozása

A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Bomo Art Budapest Kft. webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
-   Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
-   Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
-   Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
-   Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
-   Bármely szoftver nem megfelelő működése.
-   Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

- Nem vagyunk kötelesek a webshopban fellépő technikai probléma miatt a kosárban hibás áron szereplő termékeket az ott szereplő eladási áron a vevő rendelkezésére bocsátani, még akkor sem, ha fizetés a rendelés leadásával egyidőben megtörtént. Ebben az esetben is az aktuális listaár fizetendő, azonban ilyen esetekben a vevőnek joga van elállni a vásárlástól.


A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért és a webáruházban való vásárlásért.
A Bomo Art Budapest Kft. nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.
A Bomo Art Budapest Kft. szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe.
A Bomo Art Budapest Kft. webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és/vagy a webáruházat.
Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az online megtalálható a webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
A Bomo Art Budapest Kft. szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Bomo Art Budapest Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.
Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Bomo Art Budapest Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Megrendelő felfüggesztése

A Bomo Art Budapest Kft. jogában áll azon megrendelőinek megrendeléseit, valamint regisztrációját törölni (megrendelő felfüggesztése), akik webáruházunk elektronikus illetve telefonos figyelmeztetése ellenére egymást követő 2 megrendelésüket nem veszik át a futárszolgálattól.

Szerzői jogok

A vevő elismeri, hogy a papír minták teljes mértékben a Bomo Art Budapest Kft./Bomo Art Budapest szellemi termékei, amelyek szerzői joggal védettek. Ezért a vevő nem készíthet belőle másolatokat és a jogszabályok értelmében (PTK, 1999. évi, LXXVI. törvény a szellemi tulajdonról) tisztában van ennek jogi következményeivel. A vevő a tőlünk vásárolt papírokból készített termékeket a Bomo Art Budapest Kft. beleegyezése nélkül nem értékesíthet.