Vásárlási feltételek

 

A Bomo Art Budapest Kft. webáruházban történő vásárlás elektronikus úton interneten keresztül a www.bomoart.hu  webcímen lehetséges.  
 

A bemutatott termékek

A vásárolt áruk jellemzői a konkrét árucikk információs oldalából tudható meg részletesen. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költséget. A Bomo Art Budapest Kft. az árváltozás jogát fenntartja.

Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket nem tudjuk szállítani, erről a megadott email címre értesítést küldünk. 

Mivel termékeink kézműves technikával készülnek, az azonos termékek esetében is számolni kell bizonyos minimális mértékű eltéréssel. 


Megrendelés

A rendelés elektronikusan, a Bomo Art Budapest Kft. weboldalán keresztül történhet.
Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet - függetlenül a raktárkészlettől - minden megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába. Az automatikus visszaigazolást követően tájékoztatást küldünk az elkészítés várható határidejéről. A megrendelt termékeket - raktárkészlettől függően -  10-15 napon belül kiszállíttatjuk.
A Bomo Art Budapest Kft. webáruházban a termékeknél feltüntetett ár a bruttó vételár, amely NEM tartalmazza a mindenkori szállítási költséget, ezt a rendelés véglegesítése előtt automatikusan kalkulálja rendszerünk.

Támpontként a GLS Magyarország néhány jelenlegi díjszabását adjuk meg:

  Előrefizetéssel Előrefizetéssel Utánvétel Utánvétel
Súly Budapest Vidék Budapest Vidék
0,1 - 2 Kg 2280 Ft 2280 Ft nem elérhető nem elérhető
3,1 - 5 Kg 2555 Ft 2555 Ft nem elérhető

nem elérhető

A fenti összegektől eltérő lehet, amennyiben a csomagolópapír rendelését irathengerben kéri. Azonban, ha 25.000 Ft fölött vásárol, Magyarországon ingyen kiszállítjuk a megrendelést. Nemzetközi szállítás esetén pedig a 63.000 Ft-ot meghaladó rendelések szállítási költségének a felét 30 napon belül visszatérítjük. Ezek az értékhatárok a szállítási költség nélküli vételárra értendőek, és abban az esteben is érvényesek, ha a két webshopunkban közel azonos időben leadott megrendelésének szállítását összevonjuk.

Amennyiben Ön nemzetközi adószámmal rendelkezik (VAT) és áfamentesen kíván vásárolni, a rendelés leadása előtt kérjük lépjen velünk kapcsolatba a bomo.sales@bomoart. com email címen. Ezt kizárólag viszonteladói megrendelés leadásakor tudjuk figyelembe venni. Webáruházunk kiskereskedelmi forgalmat bonyolít, a rendszerben az áfa visszatérítésére nincs mód.

 

Fizetés

Magyarországi szállítás és egyéni bolti átvétel esetén is: előre fizetés (Borgun kártyás fizetés, valamint előre utalás a megadott bankszámlaszámra). Banki átutalás választásánál, kérjük vegye figyelembe, hogy 5 munkanap áll rendelkezésre, az összeg kiegyenlítésére, utána a megrendelés törlésre kerül.

A termékek kiszállításáról, átvehetőségéről csak az összeg beérkezése után gondoskodunk.

Külföldre történő szállítás esetén: nemzetközi átutalás, Borgun bankkártyás fizetés valamint PayPal fizetés.

Azonban egyedi felirat, vakdombor nyomása esetén kizárólag előre fizetést tudunk, ebben az esetben az átutalásos fizetési mód sem elérhető, ezért ezeket a termékeket a rendelés leadásával egyidőben, a Borgun bankkártyaelfodói felületén bankkártyával szükséges kifizetni. 


Eladó adatai, valamint a személyes átvétel helye

Bomo Art Budapest KFT
1052 Budapest, Régiposta u. 14.
Adószám: 14338470-2-41
Bankszámlaszám: 12012156-01662608-00100008
Telefonszám/ Fax szám: +36 70 416 2470

Kiszállítás

A megrendelt termékeket - raktárkészlettől függően -  10-15 napon belül kiszállíttatjuk. A Bomo Art Budapest Kft. a megrendelt termékek kiszállítását alapvetően a GLS futárszolgálattal végzi. 2024. március 28-tól, a kormányrendelet értelmében a Magyar Posta Zrt. szolgáltatásának elérhetőségét is kötelező érvénnyel biztosítani kell. Ennek értelmében a Magyar Posta háztól házig történő szállítási szolgáltatása is elérhető webshopunkban az alábbi árakon: 0-10 kg 1.990 Ft, 10-20 kg 2.990 Ft, 20-40 kg 5.990 Ft.

Az ár függ a csomag méretétől, súlyától, a csomagolás módjától. Magyarországi kiszállítások esetén a futárszolgálat keddi vagy szerdai munkanapon veszi fel a csomagot, amelyről a rendszeren keresztül értesítést küldünk. A futárszolgálat szállítási ideje 1-2 munkanap és a szolgáltatáshoz nyomkövetés elérhető. A Magyar Posta Zrt. által szállított csomagokat csütörtöki vagy pénteki feladási napon tudjuk teljesíteni.
Magyarországon kívül a szállítást szerződött partnerünk, a FedEx végzi.

A jelenlegi globális COVID-19 (koronavírus) helyzet miatt számos felvételi / kiszállítási cím átmenetileg többszörös megszorítás alatt áll, ezért késésekre számíthatnak a rendszerekben megadott tranzitidőkön túl!

Az Európán belüli FedEx Express Priority küldeményeknél a tranzitidő a felvételi/kiszállítási hely függvényében 2-3 munkanapra is változhat.

Amennyiben az adott termék a megrendelés beérkezésekor nincs raktáron, webáruházunk visszaigazolást küld a termék várható szállítási időpontjáról.
Lehetőség van a termékek személyes átvételére a Bomo Art Budapest Kft. üzletében (1052 Budapest, Régiposta utca 14.) a megrendelés visszaigazolása és vásárló előzetes értesítése után. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megvásárolni kívánt termékeket az átvételi értesítő kiküldésétől számított 10 munkanapig tartjuk az üzletünkben, utána az át nem vett megrendelés törlésre kerül, a termékek foglalását pedig feloldjuk. Amennyiben nem tudja ez idő alatt a megrendelést átvenni, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az admin@bomoart.com e-mail címen, vagy a +3670 416 2470-es telefonszámon. Ebben az esetben a megrendelt termékeket szállítási költség természetesen nem terheli.

Webáruházunk csomagolási költséget nem számít fel a beérkezett megrendelésekre.

Csomagolópapír rendelés esetén, ha a vásárló nem kéri külön a hengerben történő szállítást, a 10 ív alatti mennyiségeket 3-szor elhajtva, borítékba csomagolva postázzuk. 
Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy.
Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a Bomo Art Budapest Kft. üzemeltetőjét kártérítési kötelezettség NEM terheli. 

Egyesített szállítás

Ha van élő rendelésed a Bomo Art Budapest Shopify oldalán (www.bomo-art-budapest.myshopify.com/), és szeretnéd, hogy a megrendelt termékeket együtt postázzuk a részedre, lépj velünk kapcsolatba az admin@bomoart.com e-mail címen (kérünk, ne felejts el a rendelési számaidra hivatkozni). Amennyiben a két különböző weboldalon tett rendelésnek az a következménye, hogy a végső kalkuláció szerint (a két rendelés tartalmának összsúlya és összeadott térfogata alapján) több szállítási költséget fizettél, mint amennyi a valós szállítási összeg, abban az esetben visszatérítjük részedre a különbözetet. Ezt a lehetőséget csak abban az esetben tudjuk a számodra biztosítani, ha a Bomo Art Budapest Shopify oldalán tett megrendelésedet követően maximum 24 órán belül jelzed ezt számunkra a fent említett e-mail címen, és a www.bomoart.hu oldalon tett megrendelésed visszaigazolt szállítási határideje még nem járt le, illetve nem kaptál még tőlünk levelet, amelyben arról tájékoztatunk, hogy rendelésedet átadtuk a futárszolgálatnak.


Garancia, szavatosság

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak. 

Vásárlástól való elállás joga

Miután a rendelés és a termék elkészültének dátumát visszaigazoltuk, 48 óráig lemondhatja megrendelését. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az admin@bomoart.com e-mail címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.

Vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Bomo Art Budapest Kft. címére (1052 Budapest, Régiposta utca 14.) Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell saját költségén gondoskodnia. Elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, az admin@bomoart.com e-mail címre bejelenteni.


Azonban a hivatkozott kormányrendelet 5. §-a szerint: „ A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;”

Ezen kitétel értelmében a Bomo Art Budapest Kft. kizárólag a dekor papírok, üdvözlőkártyák, képeslapok, ajándékkísérők, illetve a simple termékek esetében (úgy mint simple naplók, füzetboxok, gyűrűs mappák, felírótáblák) érvényesíti az indoklás nélküli elállás jogát. Minden más termék esetében - mivel azok egyedileg, a vevő választása, esetleges egyedi kérései alapján, a megrendelést követően készülnek el műhelyünkben -, kizárólag akkor érvényesíthető az elállás joga, ha annak alapja bizonyítottan a Bomo Art Budapest Kft. hibája, illetve a termék sérülten, esetleg hibásan érkezik meg a vevőhöz.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem tudja csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen visszajuttatni, webáruházunk nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

Vásárlástól való elállás esetén a Bomo Art Budapest Kft. köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.

A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a vevőnek kell viselnie.
A Bomo Art Budapest Kft csak abban az esetben téríti meg az eredeti kiszállítás költségét is a vételáron felül, ha az elállás alapja bizonyítottan a Bomo Art Budapest Kft. hibája, illetve a termék sérülten, esetleg hibásan érkezik meg a vevőhöz.

A Bomo Art Budapest Kft. webáruház követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.    

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A felelősség korlátozása

A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Bomo Art Budapest Kft. webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
-   Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
-   Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
-   Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
-   Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
-   Bármely szoftver nem megfelelő működése.
-   Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

- Nem vagyunk kötelesek a webshopban fellépő technikai probléma miatt a kosárban hibás áron szereplő termékeket az ott szereplő eladási áron a vevő rendelkezésére bocsátani, még akkor sem, ha fizetés a rendelés leadásával egyidőben megtörtént. Ebben az esetben is az aktuális listaár fizetendő, azonban ilyen esetekben a vevőnek joga van elállni a vásárlástól.


A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért és a webáruházban való vásárlásért.
A Bomo Art Budapest Kft. nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.
A Bomo Art Budapest Kft. szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe.
A Bomo Art Budapest Kft. webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és/vagy a webáruházat.
Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az online megtalálható a webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
A Bomo Art Budapest Kft. szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Bomo Art Budapest Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.
Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Bomo Art Budapest Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Megrendelő felfüggesztése

A Bomo Art Budapest Kft. jogában áll azon megrendelőinek megrendeléseit, valamint regisztrációját törölni (megrendelő felfüggesztése), akik webáruházunk elektronikus illetve telefonos figyelmeztetése ellenére egymást követő 2 megrendelésüket nem veszik át a futárszolgálattól.

Szerzői jogok

A vevő elismeri, hogy a papír minták teljes mértékben a Bomo Art Budapest Kft./Bomo Art Budapest szellemi termékei, amelyek szerzői joggal védettek. Ezért a vevő nem készíthet belőle másolatokat és a jogszabályok értelmében (PTK, 1999. évi, LXXVI. törvény a szellemi tulajdonról) tisztában van ennek jogi következményeivel. A vevő a tőlünk vásárolt papírokból készített termékeket a Bomo Art Budapest Kft. beleegyezése nélkül nem értékesíthet.